15:00

Sollentuna FK

Referat: Sunnersta AIF - Sollentuna FK

SAIF 1- 1 Sollentuna

Vi kommer försöka ha ett referat efter varje match framöver. De kloka fotbollskuknniga orden kommer komma från främst Tim, och kanske Petter. Jag (Fredrik) kan ibland lägga till något ur en pingisspelares perspektiv, som andas betydligt mindre fotbollkunnande. Men jag kommer vara tydlig med när det kommer från mig. Som här :-) Fredrik: Den här matchen tyckte jag var en enorm kämparinsats. Från hela laget...och alla jobbade verkligen för laget. 0-1 efter 53 min på en slumpchans. SFK drev matchen och hade mycket boll, och ett ribbskott i första minuten, men under en period i slutet av matchen var det SAIF som hade pressen. Som tillslut gav resultat. Helt klart en vunnen poäng!

Här följer ett tränarreferat av Tim:

Innan match lagt vi mycket fokus på vårt försvarsspel och inställning. I den första halvlek skötte grabbarna den defensiva sidan av spelet väldigt bra och bevisade viljan att jobba hårt utan boll.

I pausen pratade vi om att vi behövde identifiera lägen där vi kunde sätta pressen lite högre så att vi inte falla för långt ner och hur vi kunde utnyttja våra kontringar på ett bättre sätt.

Efter vi släppte in första målet behövde vi fortsätta ha mycket fokus på att skydda målet + farliga ytor medans vara mer offensiv och pressa mer aggressivt.

Grabbarnas hårt jobb och positiv inställning lönade sig när Oscar E kvitterade i sista minuterna.
Vi kan ta mycket allmäna positiva känslor från matchen som viljan och ihärdighet. Jag vill också lyfta fram 06'ornas prestationer, Alvin P och Jakob H, som gjorde en fantastiskt match.
Framåt!

Tack för denna gången. Nu ser vi fram emot nästa match, som i denna serie är bortamatchen mot Gute Sön 18 juni 11:00. En tuff match mot Gutar som inte brukar vara lätta att tas med på bortaplan...